Anne Dostu Hastane Unvanımız Törenle Teslim Edildi
22 Ocak 2024

Annelerin gebelik, doğum süreci ve lohusalık dönemlerinde, hasta hakları, güvenliği ve mahremiyetlerini de dikkate alarak takip ve doğumlarının gerçekleştirileceği ortamların hazırlanması amacıyla Anne Dostu Hastane Programı yürütülmektedir. Bu kapsamda  24.05.2023 tarihinde yapılan değerlendirme ziyaretleri sonrasın da;

Güvenlivekaliteligebelikizlemivedoğumhizmetialmakbütünanneadaylarınınhakkıdır.

Gebelikdönemi,travay,doğumvedoğumsonrasısüreçlerdegereklidanışmanlıkhizmetlerisunulmalıdır.

Kurumlardapoliklinik,eğitim,danışmanlıkvedoğumhizmetleriBakanlıkmevzuatlarıilebelirlenmiş standartlarauygunolmalıdır.

Mahremiyetgereksinimleriitinailekarşılanmalı,hijyenvekonforstandartlarıyüksektutulmalıdır.

Kanıtadayalıolmayanmüdahalelerrutinolarakuygulanmamalıdır.

Hizmetsunumuiçingerekliolaninsankaynaklarıvelojistikdestekoptimumdüzeydeolmalıdır.

Acilobstetrikdurumlardasevkkriterlerineuyulmalıdır.

Doğumhizmetiannevebebekodaklıolmalıdır.

Hizmetsunanlarınbilgivebecerikapasitesinigüçlendirmeyeyönelikeğitimlerplanlanmalıve  uygulanmalıdır.

Verilenhizmetlerleilgiligereklikayıtlartutulmalıvedüzenliaralıklarlaanalizleriyapılarakhizmetleringeliştirilmesindekullanılmalıdır.

Kriterlerini yerine getiren Hastanemiz “Anne Dostu Hastane Ünvanı” almaya hak kazanmıştır.

Hastanemizin unvanı 19.01.2024 tarihinde düzenlenen törenle İl Sağlık Müdürümüz Saffet YAVUZ tarafından Hastanemiz Başhekimi Serdar KALKANA teslim edilmiştir.

ADH1