Anne Sütünün Önemi ve Başarılı Emzirme Eğitimi
07 Haziran 2022

EMZİRME DANIŞMANLIĞI BİRİMİ

Annelere emzirme desteği verildiğinde emzirmenin devamlılığı daha fazla sağlanmaktadır. Yeni doğum yapmış annelerde en çok göze çarpan sorunlar arasında bebeğini emzirmede zorluk yaşaması, bebeğin kilo kaybı, sarılığın yükselmesi, memeyi reddetme, annelerde göğüslerin şişmesi, meme çatlakları, meme apsesi (Mastit) yer almaktadır. Annelerin büyük bir bölümü memelerinde  meydana gelen sorunlar  yüzünden bebeklerini emzirememekte  ve erken dönemde mama kullanmaya başlamaktadır. Bu süreç ne kadar doğal da olsa annelere yardım gerekebilir. Emziren anneler  güven, cesaret ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Bu desteği verecek kişi emzirme gözlemini bilen deneyimli bir  hastane çalışanı olmalıdır. Anne bebekle çabuk buluşamadığında emme süreci uzamakta, devamında aile panik yaşayarak yetersizlik hissi, güven kaybı oluşmaktadır.

Emzirme Danışmanlığı Birimi olarak, Kızıltepe Devlet Hastanesinde Hastanesi’nde doğum yapan her anneye emzirme eğitimi verilmektedir. Emziren her anne ziyaret edilir, meme muayenesi yapılır, emzirmeleri sorgulanır, hangi teknikle, ne sıklıkla bebeklerini besleyecekleri, kendilerinin  nasıl beslenecekleri anlatılır. Bebek emmiyorsa anneye, bebeği besleme yöntemleri, sütünü de nasıl sağacağı  ve saklayacağı anlatılır.

Emzirme Danışmanlığı Birimi olarak bugüne kadar yaklaşık 3 bin anneye emzirme eğitimi ve danışmanlık hizmeti verilmiştir. Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde gözlenmektedir ki;  emzirme oranları ve ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebek sayısı her geçen yıl yükselmektedir.

Hastanemiz, 2012 yılından itibaren  “Bebek Dostu Hastane” unvanı almış ve o günden beri annelere aralıksız hizmet vermeye devam etmektedir.

Hastanemiz Emzirme Politikası.png
,