Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

4 ADET

2 ADET

1 ADET

NÖROLOJİK HASTA TEDAVİ SALONU:Bu tedavi salonumuzda daha çok A-B grubu  SVO(inme) hastalarıyla  ile beraber ağır  kronik, kas hastası, parkinson, ms, als, CP gibi hasta grupları tedavi edilmektedir. Tedavi olarak:

• Motor Öğrenme ve Planlama Stratejileri.
  • Özel Hareket Rehabilitasyon Yöntemleri ( CIMT, Mental Pratik ve Görev Odaklı Eğitim gibi)
  • Nörolojik Rehabilitasyona Özel Teknikler.
  • MAT Aktiviteleri ve Egzersizleri.
  • Proprioseptif Nöromusküler Fasilitasyon Teknikleri (PNF)

Tedavi salonumuzda 3 adet bobath yatağı, 2 adet otomatik tilt tablet (ayakta durma cihazı), 2 adet CPM, 3 adet elektro kombine cihazı, 1 ultrason cihazı, omuz çarkı, 1 adet yeni teknolojik ayarlanabilir efor bisikletimiz yer almaktadır. Yataklar arsında bulunan perdelerle hasta mahremiyeti korunmaktadır.

FİZYOTERAPİST BİREYSEL TEDAVİ ODASI: Fizyoterapist bu odalarda daha çok C ve B Grupları dediğimiz ortopedik ve hafif nörolojik hasta grupları tedavi edilmektedir. Ayrıca bu odalarda hastalara bireysel ev programları verilmektedir.

ELEKTROTERAPİ TEDAVİ SALONU: İki adet salonumuz mevcut olup, hastalar kabinlerde tedaviye alınmaktadır. Salonda C ve D grubu dediğimiz daha çok bel boyun rahatsızlıkları ile ortopedik hastaların tedavisi yapılmaktadır. Elektro terapide hastanın ihtiyacına göre hotpack, infraruj, parafin ile ultrason, tens uygulanmaktadır. Ayrıca elektro tedavi salonumuzda ESWT cihazımız bulunmakta olup özellikle topuk dikeni, tens içi dirseği ve golfçü dirseği gibi birçok hastalığı tedavisinde çok etkili olan cihazımız bulunmaktadır. Salonumuzda iki adet yeni tam otomatik traksiyon yatağı cihazı ile antienflamatuar, antiödemik, analjezik etkili lazer tedavisi uygulanmaktadır.

SAĞLIKLI YAŞAM VE AYAKTAN TEDAVİ SALONU: Spor merkezi tarzında dizayn edilen bu salonumuz çevre hastanelere göre daha geniş ve ferah bir ortamda hastalarımız tedavi edilmektedir. Tedavi salonumuzda başta Uzay Terapi Kafesi ile ayakta durmakta, yürümekte ve pozisyon almakta güçlük çeken hastalarda tedavide anlamlı iyileştirmeler sağlamaktadır. Tedavi salonumuzda üç adet koşu bandı 3 adet efor bisikleti,bir adet ağırlık istasyonu,paralel ve tırmanma barı, pilates, denge tahtası, masaj cihazı, Ağırlık ajanları, pilates bandı, cp li çocuklar için iki adet ayakta durma sehpası, 2 adet dirençli otomatik omuz çarkı, iki adet parmak merdiveni,rehabilitasyon merdiveni ile hastalara hizmet sunulmaktadır.

PERSONEL ŞEMASI: 4 fizik tedavi uzman doktor, 5 Fizyoterapist, 3 fizik tedavi teknikeri ile 2 hemşire çalışanımızla beraber günlük ortalama  150 ve üstünde hasta bakılmakta olup. Bölgede Fizik tedavi kalitesinden ötürü Kızıltepe devlet hastanesi Ftr birimine ciddi anlamda hasta talebi olmaktadır

• f66705ec-d034-4bca-a7a3-631c8dc5ef7c.jpg
  • f1b73529-8902-447e-a669-53b10ddfd4df.jpg