Hastanemiz de ilk defa Girişimsel Radyoloji Uygulanarak Tünelli Kateter Takma İşlemi Gerçekleştirilmiştir.
16 Nisan 2022

Hastanemiz de ilk defa  Radyoloji Uzmanı Ömer Doğan tarafından hastalarımıza girişimsel radyoloji uygulanarak hemodiyaliz amaçlı tünelli kateter takma işlemi gerçekleştirilmiştir.

Girişimsel Radyoloji Dünya da ve ülkemiz de kullanım alanı genişleyen organ hastalıklarına tanısal imkan sunan (hepatit, kitleler), cerrahi operasyon sonrası gelişebilen apse gibi komplikasyonların tedavisini sağlayarak cerrahi operasyon ihtiyacını azaltan, safra yolları, üriner sistem ve damar hastalıklarında sadece iğne girişi ile tıkanıklıkların açılmasını sağlayan, onkoloji (Kanser) hastalarında lokal tedaviler ile tümör tedavisinde kullanılan hastaların daha konforlu yaşam sürmelerini amaç edinen radyolojinin bir alanıdır.

Hastanemizde diyaliz ihtiyacı olan hastalarımıza Uzm. Dr. Ömer Doğan Tarafından tünelli kateter takılarak hastalarımızın daha uzun süre enfeksiyon ile komplike olmadan kullanabildiği hemodiyaliz erişim yolu sağlanmaktadır.

İlerleyen dönemde hastanemizde organ patolojilerine yönelik (karaciğer ve Memeye) biyopsi işlemleri planlamaktayız.

Başarılarından dolayı Doktorumuza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz

Dr Ömer Doğan